Cateva lucruri pe care le poti face pentru a maximiza spatiul mic de acasa

Dată: 2019-02-27

    Cateva lucruri pe care le poti face pentru a maximiza spatiul mic de acasa

Din pacate nu toti ne putem bucura de locuinte spatioase, cu camere de dimensiuni generoase in care sa ne putem desfasura activitatile fara a ne simti presati de spatiul limitat si lipsa zonelor de depozitare. Majoritatea locuintelor din Romania au dimensiuni mici spre medii, asadar este foarte important sa stii cum sa te organizezi si sa iti ordonezi lucrurile astfel incat sa te poti bucura de o viata confortabila. Despre asta vom discuta noi in randurile urmatoare.

Multi nu stiu, dar sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a maximiza spatiul mic de acasa, acestea fiind aplicabile in aproape orice tip de locuinta. Trebuie doar sa ai putina imaginatie, insa pe internet gasesti atat de multe imagini si videoclipuri care iti explica pas cu pas totul incat si fara ea tot te vei descurca.

Un prim pas pe care tu trebuie sa il faci daca stai intr-o garsoniera ori apartament mic, de doua camere, este sa incepi sa gandesti vertical. Dupa cum a spus de fiecare data colegul meu Sergiu Raica in articolele de pe blog-ul personal sau cu alte ocazii, pe site-urile cu care colaboreaza, trebuie sa stii sa profiti de spatiul pe care ti-l ofera inaltimea peretilor. Sunt destul de multi metri patrati acolo pe care ii pierzi daca nu stii sa te folosesti de ei. Trebuie spus ca sunt multe moduri prin care te poti folosi de spatiul oferit de inaltimea peretilor. Poti, de exemplu, sa pui aici niste rafturi pentru carti, dar si pentru a pune in valoarea decoratiunile tale. Poti chiar sa amenajezi un spatiu de birou.

Al doilea pas este sa te gandesti cum ai putea sa ii oferi fiecarei piese de mobilier un rol dublu. Bine, nu chiar orice piesa de mobilier poate indeplini doua sau mai multe roluri, insa incearca sa vezi daca reusesti sa gasesti macar cateva. De exemplu zona de sub pat poate fi folosita si ca loc de depozitare. De asemenea, sunt pe piata foarte multe obiecte de mobilier functionale, care au mai mult decat un rol – spre ele trebuie sa iti indrepti atentia in cazul unei garsoniere sau apartament mic.

Ordine si curatenie. Acestea trebuie sa fie cuvintele de ordine. O casa curata si ordonata mereu va fi mai spatioasa si confortabila. Fiecare obiect pe care il ai trebuie sa aiba un loc al lui, unde sa stea mereu. Astfel vei stii exact de unde sa il iei si unde sa il pui inapoi dupa ce l-ai folosit.

Un alt lucru pe care il poti face este sa asezi canapeaua si fotoliile in mijlocul camerei de zi. De ce ai face asta mai ales ca si-asa ai probleme cu spatiul limitat? Pentru ca in acest fel o sa ai o suprafata in plus pe care sa amplasezi niste rafturi, sa amenajezi un mic birou si asa mai departe. Desigur, poti face asta doar daca poti lasa suficient loc pentru a nu fi ingreunat „traficul” din camera.

Daca doar vrei ca locuinta ta sa apara mai spatioasa atunci sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a „pacali” ochii. Folosirea oglinzilor se numara printre ele. Acestea sunt recunoscute pentru capabilitatile lor de a mari vizual spatiul in care se afla prin modul in care reflecta lumina naturala (nici nu este de mirare ca le gasim in orice lift). Alegerea unor culori luminoase pentru pereti este de asemenea un lucru pe care tu trebuie sa il faci. Este valabil si in ceea ce priveste obiectele de mobilier. Iti recomand de asemenea sa folosesti un covor cu dungi, deoarece acesta va face camera sa para mai lunga, ideal pentru holurile mici sau bucatarii.

Sursă articol: casamea.ro