Cum să creezi un spațiu primitor acasă, fără prea mult efort

Dată: 2019-02-27

 

Îți place să primești musafiri, să organizezi petreceri pentru diferite ocazii sau doar să chemi câțiva prieteni la tine pentru o seară de jocuri sau o cafea. Iar un factor important pentru reușita oricărei întâlniri cu prietenii este modul în care amenajezi spațiul.

Acesta trebuie să fie cât mai primitor, să îi facă pe oaspeți să se simtă cât mai confortabil, aproape ca la ei acasă. Iar pentru a obține atmosfera ideală acasă, trebuie să faci câteva schimbări, de la culori, la decorare sau iluminare. Nu te îngrijora, îți vom recomanda doar lucruri pe care le poți face în numai câteva ore.

 

Decorează casa în culori calde

 

Culorile te influențează într-un mod diferit, iar cele calde te fac să te simți mai confortabil și plin de optimism. Pentru ca oaspeții tăi să se simtă cât mai relaxați la tine acasă, poți folosi piese de mobilier sau obiecte decorative în culori calde precum nuanțe pale de portocaliu sau galben.

 

În spațiul cel mai utilizat din casă, sufrageria, poți folosi perdele galbene care vor filtra lumina de afară și vor crea impresia unui spațiu călduros. Mai poți adăuga scaune, mese sau obiecte decorative din aceeași paletă cromatică.

 

Pune tablouri pe pereți

 

De multe ori te axezi pe mobilă când vine vorba despre amenajarea interioară și poate că nu oferi la fel de multă importanță pereților. Un tablou potrivit sau câteva decorațiuni pot schimba atmosfera întregii camere. Decorarea cu picturi, la fel ca realizarea lor, este o îmbinare armonioasă de spațiu, culoare și proporții.

 

Alege un tablou care să se îmbine armonios cu restul încăperii, fie el minimalist, fie în culori vibrante, cu peisaje sau imagini abstracte.

 

Pentru a crea simetrie în încăpere, agață tablourile la o distanță egală de marginile peretelui și la înălțimea ochilor, atunci când stai în picioare.

 

Adaugă pături și perne

 

Când intri într-o casă decorată cu stil, dar unde trebuie să stai pe scaune metalice și tari, e posibil să nu te simți foarte confortabil și să îți dorești să pleci mai repede acasă. Astfel, îți recomandăm să adaugi cât mai multe perne decorative și pături moi pe care invitații să poată sta cât mai relaxați.

 

În plus, te vei bucura și tu de un spațiu foarte confortabil, mai ales în lunile friguroase, când te poți cuibări pe canapea, cu o carte bună în mână și o pătură pufoasă. Dacă urmează o petrecere cu mai mulți invitați, e o idee bună să ai și câteva perne mari la îndemână. Unele pot fi puse direct pe podea.

Decorează locuința cu multe plante

 

De multe ori, când vrei să te relaxezi, îți planifici o vacanță la munte, sau dai o fugă până în cel mai apropiat parc. Asta deoarece natura, și implicit, plantele, te ajută să uiți de stres, așa cum au demonstrat numeroase studii.

 

Poți crea și tu un spațiu relaxant în casa ta dacă o decorezi folosind cât mai multe plante. Poți crește ierburi aromatice pe care să le folosești apoi la mâncare sau dacă nu ai suficient timp ca să le îngrijești, alege specii rezistente precum Dracena, Epipremnum sau Crinul pacii.

 

Alege tipul de iluminare potrivit

 

Am vorbit mai sus despre cum poți crea o lumină naturală caldă în interior folosind perdele colorate. În ceea ce privește lumina artificială, poți opta pentru becuri cu lumina caldă ca să creezi atmosfera ideală. Găsești această specificație pe ambalaj.

 

Mai poți crea o atmosferă primitoare și folosind surse multiple de iluminare. În locul unei aplice pe tavan, folosește un lampadar cu fir lung care să lumineze masa din sufragerie. Sau poți plasa strategic lămpi cu picior prin încăpere care să învăluie și cele mai întunecate colțuri într-o lumină caldă.

 

Dacă vrei să creezi o atmosferă primitoare în locuința ta ai nevoie de câteva ore libere și chef de redecorat. Alege culori calde, plante și tablouri care să te inspire atât pe tine, cât și pe invitații tăi.

Sursă articol: casamea.ro